Vægtafgift og billig Grøn afgift, se info og priser her ->




Normalt når personer skal kigge på brugt bil, kigger de efter pris og hvordan bilen ser ud. I de nuværende tider er det meget vigtigt at kigge på vægtafgift eller grønafgift. Der bliver lagt mere om mere fokus på vægtafgift.

Jeg vil her nævne nogle mærker som har enkelte modeller med meget høj vægtafgift når vi taler om brugte biler fra ca. 1998-
  • Hyundai
  • Kia
  • Daewoo
  • Peugeot
  • Ældre Mercedes
På bilbasen.dk kan man se hvor dyr en bil er i vægtafgift. Når du søger på brugte biler på bilbasen vil du nedenunder beskrivelsen kunne se HK, vægtafgift og meget mere.

I øjeblikket er der ikke fokus på vægtafgift, men det kommer i takt med at der er brug for billigere og billigere biler pga. finanskrisen. Der er nemlig mange penge at spare hvis man i stedet for at skal give 5000kr i vægtafgift, kun skal give 1600kr eller mindre årligt.

I 1998 skiftede man fra vægtafgift til grønafgift, så nu heder vægtafgift altså grønafgift. Det gjorde man for at vise at priserne nu var ændret og få at kunne styre bedre hvilke biler der skulle være dyre at køre i, dvs. hvis man finder en brugt bil fra før 1998 kan man købe den med vægtafgift i stedet grønafgift. Hvis det du kigger efter er en bil med en større motor og den brugte bil gerne må være lidt ældre, så er der penge at spare hvis du vælger bil fra før 1998 da vægtafgiften er billigere end grøn afgift.

Hvis man køber bil fra 98 eller et par år op derefter skal man holde meget øje med vægtafgift eller grøn afgift da bilerne blev meget dyre, da man skiftede fra vægtafgift til grøn afgift.

I dag har bilerne igen stabiliseret sig på et bedre afgifts niveau, bilerne i dag er blvet mere miljø venlige, derfor skal man ikke være så opmærksom som før, det er dog stadig vigtigt hvis man køber ny eller brugt bil at høre om prisen på den grønne afgift.