Brugt bil - Gul plade biler - Gule plader

Når du køber brugt bil på gule plader skal du være opmærksom på de samme ting som ved hvidplade biler. Der er dog nogle ting som man skal kigge ekstra efter.



  • Gulplade biler har speciele dæk, de koster lidt mere fordi at de skulle kunne holde til mere. De er delt op i a, b og c dæk,
  • Hvis man køber en brugt gul plade bil skal man tænke lidt mere over hvilken årgang den er fra. Gulplade biler fra før 6. måned 1998 har ikke straf vægtafgift pålagt det vil sige at de koster 5000 kr mindre om året end biler efter 6. måned 1998
    Staten besluttede at efter den dato, skulle alle gulplade biler påligges en straf afgift på 5000kr om året.
  • Denne vægtafgift kan halv omgås, hvis man eksempel hvis kører i bilen halvt privat og halvt erhverv. Man behøver ikke at være moms registreret, man kan eksempelvis sige at man spiller guitar i weekenden og bruger bilen til det. så skal man dog huske at indberette en lille sum til det. Så kan man spare halvdelen af straf afgiften. Man skal dog tage ud og spille før det er lovligt.
  • Gulplade biler er ofte meget misligholdte hvis det ikke selv er ejeren som har kørt i den og så skal man overveje det nøje da der kan løbe mange reperationer på.
  • Tjek altid at dørene lukker ordenligt, hvis de har været smækket 1000000 gange så er bilen normalt ikke meget værd så førerdøren er et godt sted at kigge efter om bilen er blevet godt behandlet.
Har du spørgsmål eller ønsker du at skrive en kommentar, så klik på kommentar: