Skrevet af bruger på Brugte Biler

Køb brugt bil med hjernen og lidt med hjertet.



Både hos en forhandler og ved privat køb gælder nogle basale forhold for at købe sikkert. Forhandlerkøb: Forlang at forhandleren giver 100% garanti på min. 12 mdr. Hvis bilen er yngre end 8 år eller 150.000 km. 6. mdr. garanti er ikke nok, da det reeelt er købelovens krav der bliver opfyldt. Hvis han ikke vil yde 12. mdr. garanti er det måske fordi han ved der vil komme fejl på et tidspunkt. Fejl som burde være udbedret inden salg, men som er sparet. "Det går jo nok". Hvis han ikke vil yde reel garanti, så find en anden bil et andet sted.

Meget enkelt; der er brugte biler nok til salg.
Alternativet er at få en klækkelig prisreduktion og dernæst selv købe garantien via forsikring.
Så er du godt hjulpet. Forlang altid at se alle bilag (faktura) for udført service, og evt. reparationer; ikke blot nogle stempler i servicebogen. De kan være værdiløse.Kontroller at tandremmen er skiftet efter fabrikkens anvisning.


Privat køb: Hvis du køber privat og derved sparer mange penge i forhold til køb hos en forhandler, så forlang også at bilen bliver testet inden du køber. Biler solgt privat er jo ikke klargjort til salg. Test kan købes for 400,00 inkl. moms hos Dansk Lokalsyn's afdelinger over hele landet.
Dernæst kan du for små penge købe en garantiforsikring hos care4cars.dk som er specialister i brugtbilsgaranti. Så er du godt sikret. Benyt også Bilbasens formularer til at få skrevet købsaftalen, og check evt. restgæld via Bilbogen. Med disse anbefalinger er du godt på vej til en god bilhandel hos forhandler eller privat og du minimerer risikoen ved for at blive snydt i en bilhandel. A pro' pos' DR Forbrugermagasinet Kontant om Danmarks værste bilforhandler.



Skriv en kommentar: Hvis du har spørgsmål eller er uenig