Diesel biler bliver billigere

De seneste år er der kommet mange diesel biler på markedet, det har gjort at prisen er faldet betydeligt. Nu kan man købe en udemærket diesel bil til 15000kr eller få en i rigtig god kvalitet fra 2000 til omkring 40-50000 afhængig af hvilke mærke man køber.

Ting som du skal være opmærksom på når du køber billig diesel bil.

  • Hvis bilen har meget oliespild i motorrum, kan det tyde på underkompresion. Underkompresion kan man teste ved at løfte olie dækslet mens bilen går i tomgang, motoren må ikke puste luft ud gennem olie hullet.
  • En diesel bil må helst ikke ryge når den får lidt gas, hold øje med spejlet når du prøve kører, du kan tydeligt se røgen i den bagved kørendes lygter, hvis den ryger. Når den brugte diesel bils motor er kold gør det ikke så meget at den ryger.
    Testen laves altså kun ved motors arbejdstemperatur.
  • Man skal ikke ligge så meget i, at motoren har kørt mange kilometer ved brugte diesel biler. Mange diesel biler er blevet brugt til lange pendler ture og det slider ikke nær så meget på delene som ved bykørsel. Diesel Motoren er også kendt for at kunne køre dobbelt så langt.
  • Mange kilometer- Som grund regel skal man ikke købe diesel biler med en 1.5liters der har gået over 260000km. Med 2.0 liters er det ca. 360000km. Da der højst sansynligvis vil komme mange regninger der efter
    Det kommer dog helt an på hvordan bilen tager sig ud, mange pendler biler kører op til 500000km uden de store problemer.
  • Starter bilen første gang- En diesel skal altid starte første gang, hvis den eksempel hvis skal forvarmes to gange inden start er det ikke godt, så kan gløderørene være gået i stykker og de koster ca. 5000kr at få skiftet.
  • Motoren larmer- En gammel diesel skal gerne larme lidt, specielt når den går i tomgang og når den er kold. Der er dog en betydelig forskæl på om den klaprer eller bare laver sin lille diesel lyd. Hvis det lyder som om at der er noget der klaprer mod hinanden når bilen er i arbejdstemperatur skal man holde sig fra den.

Har du en kommentar eller bare et godt råd, skriv en kommentar ved at klikke på kommentar!